Om mig

Jag skriver för barn i alla åldrar, från tre till femton år. Mest har det blivit barnromaner för mellanåldrarna i en genre som jag vill kalla magisk realism för barn. Det handlar om vanliga barn i sin vardag där fantasin blommar ut. För tänk om det verkligen finns troll och tänk om den där konstiga roten är levande. Den där underbara lekfulla osäkerheten i tillvaron har jag alltid älskat, för vad är det som säger att allt verkligen är som vi tror?

Några böcker är ren fantasy där det mesta av handlingen utspelar sig i en helt annan värld t ex serierna Landet Innanför, Skuggspelet och Spegelspelet.

Jag har också gjort bilderböcker i nära samarbete med konstnären och illustratören Sassa Buregren. Några översättningar har det också blivit – ett arbete som även berikar mitt eget skrivande.

Jag får ofta frågan om var jag får idéer och inspiration ifrån och det är alltid lika svårt att svara. Så här: det gäller att ha tid, verkligen mycket tid, och så börjar jag bara skriva. Jag börjar med en bild eller en plats, befolkar den och något händer, därefter rullar det på. En inre film rullar i en privat visning och det gäller att beskriva den i ord.

Under senare år har jag allt mer ägnat mig åt andra konstnärliga uttryck, t ex måleri och kollage. Titta gärna in på www.ateljemangold.se.