Del 1: Vilma i vättarnas värld

BILDER: MARIA SANDBERG

Vätten Talle har liftat med Vilma från landet. Han är fast besluten att hitta sin bångstyriga kusin Aspa och ta med henne hem. De hittar henne, faktiskt utan större problem, men Aspa har ett eget liv i stan nu och vill inte alls flytta tillbaka till landet.

Aspa har blivit vän med Bosse Kråka och flyttat in hos honom. Hon har öppnat en gratisaffär där hon delar ut överbliven mat från containern bakom mataffären. Hittills har hon haft ett bra liv i stan, men på senare tid har saker och ting börjat hända. Vilma hjälper till och dras med  in i vättarnas värld.

”Lyckliga alla barn som får krypa upp i soffhörnan tätt intill mamma eller pappa och följa med Vilma och hennes vätte-kompisar Talle och Aspa i deras kamp mot hornvättarnas mat-monopol och för korvgummans rätt att trots alla EU-direktiv och kebab-hot kunna servera sin gamla hederliga korv med bröd och hemlagad senap. Och lyckliga alla de föräldrar som insett vilken fantastisk ynnest det är att få följa med sina barn in i böckernas förtrollande värld!”

Kersti Westin/ Barnposten