Vilma i vättarnas värld

HEM       OM MIG        PÅ GÅNG        KAPITELBÖCKER       BILDERBÖCKER       ÖVERSÄTTNINGAR     RECENSIONER

 

Rabén&Sjögren  2009

ISBN 978-91-29-67061-5

“Talle tog ett par hastiga steg så att han fick fönsterkarmen mot ryggen. Där blev han stående stel som en pinne, medan han kikade neråt.

– Stan är ganska stor, sa Vilma försiktigt. Det kan bli svårt att hitta din kusin.

Han sa ingenting på en lång stund. Pannan rynkades och de lustiga tofsarna till ögonbryn ryckte lite. Han lät mindre kaxig nu:

– Ja, men jag måste. Hårt och svårt. Jag måste hitta henne!”


Vätten Talle har liftat med Vilma från landet. Han är fast besluten att hitta sin bångstyriga kusin Aspa och ta med henne hem. De hittar henne, faktiskt utan större problem, men Aspa har ett eget liv i stan nu och vill inte alls flytta tillbaka till landet.


Aspa har blivit vän med Bosse Kråka och flyttat in hos honom. Hon har öppnat en gratisaffär där hon delar ut överbliven mat från containern bakom mataffären. Hittills har hon haft ett bra liv i stan, men på senare tid har saker och ting börjat hända. Vilma hjälper till och dras med  in i vättarnas värld.

Vilma bor ensam med sin pappa, som hon älskar, men det är inte så lätt att ha en mamma som har flyttat till andra sidan jorden. De ringer ofta och mamma skickar fina presenter, fast hon har nog glömt att Vilma blivit större för sakerna passar inte riktigt.


Vätteflickan Aspa saknar också sin mamma som bara försvann en dag, ingen tycks veta vart hon tog vägen. Det var bland annat därför som Aspa drog iväg till stan. Nu tycker hon det är skönt att slippa den stora vättesläkten som vill bestämma allt från hur man klär sig till vem man ska gifta sig med.

Bilder: Maria Sandberg

Vilma_och_regnb%C3%A5gsfj%C3%A4drarna.html
 

RecensionerRec._Vilma_i_vatt.html